25/05/2024

Штучний інтелект: можливості та перспективи використання у бібліотеці

 22 травня 2024 року відбувся методичний серфінг «Штучний інтелект: можливості та перспективи використання у бібліотеці» для бібліотечних працівників закладів освіти, мета якого зосередити увагу здобувачів освіти на можливостях та інструментах використання штучного інтелекту в бібліотечній діяльності.

На початку вебінару Надія Дяченко, методист НМЛ виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища, акцентувала увагу на важливості теми, питанні використання штучного інтелекту в сферу освіти (зокрема, додатку «Мрія»), активізувала інтерактивне обговорення серед здобувачів освіти щодо використання ШІ у повсякденному житті.


Запрошена спікер Олена Гончаренко, завідувач відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В. О. Сухомлинського, зосередилась на особливостях використання штучного інтелекту в роботі бібліотекаря, презентувала добірку корисних ШІ щодо генерації звуку, відео, тексту. Бібліотекарі разом зі спікером створювали зображення та завантажили на дошку спільного доступу.

Учасники серфінгу поділилися враженнями від власних та робіт своїх колег, відзначивши можливості ШІ, які можуть сприяти цифровізації бібліотечного процесу та розширенню віртуальної складової бібліотечного простору.

Щиро дякуємо спікеру Олені Гончаренко за змістовний матеріал та отримані навички використання ШІ для створення зображень!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо до участі в проєкті "Грай за рівність"!

🔥🔥🔥Шановні вчителі фізичної культури!  Фонд Klitschko Foundation , Міністерство освіти і науки України та наша науково-методична ...